Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
Klaipėdos tarptautinė kačių paroda sulaukė gausaus lankytojų būrio
Data: 2012-03-20 11:03, skaityta: 4065

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje, LCC tarptautinio universiteto Michealsen Centro salėje, šurmuliavo kačių mylėtojai – čia vyko tarptautinė kačių paroda. Renginiu džiaugėsi tiek parodos organizatoriai – Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“, tiek dalyviai bei svečiai.

LFD „Bubastė“ organizacinio komiteto pirmininkė Daiva Bielskienė džiaugėsi, kad renginys praėjo itin sklandžiai ir už tai dėkoja visiems klubo nariams – visi dirbo itin darniai, organizuotai ir entuziastingai. Renginio dayviai bei svečiai taip pat žavėjosi geru organizuotumu bei jaukia parodos atmosfera. Iš užsienio atvykę dalyviai minėjo, kad juos visada stebina ir džiugina jauki, šilta lietuvių organizuojamų tarptautinių kačių parodų aplinka – tokia pat estetiška ir jauki ji buvo ir šį savaitgalį Klaipėdoje.

Žinoma, didžiausią dėmesį traukė ne aplinka, o renginio „kaltininkės“ – įvairių veislių ir „tautybių“ katės. Jų šįkart buvo apie 170. Svečiai turėjo progą pasidairyti ne tik į jau gerai žinomas ir spėtas pamilti veisles – britų trumpaplaukius ir Meino meškėnus, bet ir į gerokai egzotiškesnes ir daugeliui net nematytas. Labiausiai renginio svečius žavėjo Bengalų veislės katės, kailio raštu primenančios laukines savo giminaites. Taip pat daug dėmesio susilaukė kurilų bobteilai, Abisinijos katės, šventosios birmos katės, amerikos riestaausės ir kol kas vienintelė FIFe sistemoje esanti peterboldų veislės atstovė. Taip pat pastebėta, kad dėmesį itin traukia ir Lietuvoje vis populiarėjančios IV kategorijos (rytų) katės. Na, o teisėjai pastebėjo ir išreiškė gailestį dėl to, kad populiarumą vis labiau praranda persų veislė.

Visą savaitgalį trukusi paroda nestokojo lankytojų – abi renginio dienas LCC universiteto salė buvo pilnutėlė. Susipažinti su įvairiomis katėmis nusprendė ne tik klaipėdiečiai, bet ir miesto svečiai, atvykę ne tik iš kitų Lietuvos miestų bei miestelių, bet ir iš kitų valstybių – itin daug lankytojų sulaukta iš Kaliningrado srities. Parodos organizatoriai pastebėjo, kad katėmis pasigrožėti atėjo nemažai šeimų ir studentų. Parodos svečiais džiaugėsi ne tik LFD „Bubastė“ nariai, bet ir dalyviai. Pastarieji klaipėdiečius įvardino kaip itin kultūringus ir supratingus parodos lamkytojus, mokančius elgtis su katėmis.

Pirmąją parodos dieną vykusio„Raudonų kačių šou“ metu lankytojai buvo kviečiami stebėti gražiausios katės „šatenės“ rinkimus. Juose, visų nuostabai, dalyvavo ne tik tikros raudonkailės, bet ir švelnesnių šio atspalvio bruožų turinčios murklės. Dalyves vertino kvalifikuoti tarptautinės kategorijos FIFe teisėjai. Viena jų buvo lietuvė, LFD „Bubastės“ prezidentė Jurgita Gustaitienė. Klubo nariai sveikina ją užbaigus IV kategorijos stažą ir tapus III ir IV kategorijos tarptautinės felinologų federacijos teisėja.

Be abejo, parodos metu buvo išrinkti geriausi iš geriausių. Pirmąją dieną nugalėtoju tapo  Ragdolų (Skudurinės lėlės) veislės katinas, priklausantis Katarinai Koykka‘i (Suomija), antrąją laurus skynė Jolantos Dambrauskienės britų trumpaplaukis.

Gražiausios murklės buvo apdovanotos rėmėjų įsteigtas prizais ir žavaus dizaino statulėlėmis. Organizatoriai dėkoja prie parodos ir prizų prisidėjusiems gyvūnų ėdalą gaminantiems „Purina Pro Plan“, „Suner Benek“, radijo stočiai „Laluna“, „Baltijos kinologijos centrui“ ir gyvūnų priežiūros centrui (www.animal.lt).

Be to, renginyje svečiavosi ir Gyvūnų globėjų asociacija. Gyvūnų globėjai atvyko ne vieni, o su savo beglobiukais, kuriuos galėjo „įsivaikinti“ augintinio ieškantys parodos svečiai ar dalyviai. Akcija buvo sėkminga – namus surado net trys katės. Beje, apdovanota buvo ir viena beglobė – ji gavo geriausios naminės katės titulą. Už tai jai atiteko 7 kg kačių pašaro, transportavimo krepšys, statulėlė bei rozetė. Žinoma, geriausia dovana jai – surasti nauji namai.

 

 

 

 

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »